GalleriaK eli EsittämöK aseMalla
  etusivulle
 

galleriaK aseMalla, torkinkatu 3
näyttelyt avoinna ke-pe 12-18, la-su 12-16.
galleristit minna karru 0500 779775, minna.karru at huittistensanomalehti.fi
ja hannu aaltonen 050 5819705, hannu at aaltonen.in

 

huhtikuusta 2008 lähtien galleriaK on esittämöK.
esittämöKssa järjestetään taidetapauksia, tämän tästä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

huittislainen minna karru osti keväällä 2003 vanhan paloaseman huittisten kaupungilta. 70-vuotiaasta rakennuksesta muokkaantui samana kesänä kulttuurikäyttöön tarkoitettu aseMa.hyväksytyksi on myös tullut kaavamuutos, joka suojelee asemarakennuksen.

aseMan alakerrassa, entisessä autotallitilassa on noin 90 neliön esittämöK-tila
karru on antanut alakerran tilat vastikkeetta katugalleria huittinen -yhdistyksen käyttöön.

nykyisessä esittämöK-tilassa yhdistys järjesti galleriaK-näyttelyjä joulukuusta 2003. sitä ennen, vuosina 2000-2002 huonegalleria toimi lahjatiloissa huittisten osuuspankin kellarikerroksessa.

aseMan ison salin erityisyys on puolisentoista metriä syvä ja viitisen metriä pitkä rasvamonttu, johon myös on mahdollista sijoittaa taiteita.

 

 

 

 

 

 


toinen aseMan erityisyys on 16-metrinen letkutorni. siihen karru on sijoittanut oman kirjastonsa. kirjahyllyt kohoavat tällä hetkellä reiluun neljään metriin. näyttelyiden aikoina kirjaston kirjat ovat vapaasti kävijöiden selailtavissa. aseMan kirjaston karru on ristinyt lukemistoksi.

aseMan yläkertaan, vanhaan miehistötilaan karru remontoi oman asuntonsa.

vanha paloasema on rakennettu aseMaksi talkoovoimin. pääsiäisenä 2003 alkaneet sisätyöt valmistuivat saman vuoden loka-marraskuun taitteessa.
talkootunteja kahdelle talkoolaiselle ja talkoolaisten muonittajalle kertyi 1703. tasaisen vauhdin taulukolla 8-tuntisia viiden päivän työviikkoja talkoista kertyisi 43.

alakerran galleriatöihin katugalleria huittinen -yhdistys on saanut eu-rahaa joutsenten reitti -toimintaryhmän ja oirkanmaan te-keskuksen kautta. harru on saanut talon ulkorappaustöihin avustuksen länsi-Suomen ympäristökeskukselta.

vuoden 2004 kesällä AseMa rapattiin valkoiseksi. esille kaivettiin myös rakennusten nurkkapilasterien tiilenväri.


funkkista ja klassismia

huittisten vanha paloasema rakennettiin paloasemaksi vuonna 1933.

v. e. toivolan suunnittelema rakennus on vuosien aikana säilyttänyt hyvin alkuperäisen asunsa. siinä on nähtävissä paitsi 1930-luvun selkeälinjaista funkkista myös 1920-luvun klassismia nurkkapilastereineen ja häränsilmäikkunoineen.

aseMa on osa lauttakylän sillan tienoota, joka seutukaavassa mainitaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi alueeksi. muutama vuosi sitten paikallinen vpk remontoi aseMan naapurissa sijaitsevaa w.p.k.:n taloa. myös lähistön asuintaloja on kunnostettu vanhaa kunnioittaen.

palokunta toimi asemarakennuksessa vuoteen 1990. sen jälkeen rakennus oli joitakin aikoja teknisen toimen varastona. viimeksi rakennuksessa toimi kaupungin vetämä nuorten työpaja.