2002
  etusivulle
 

katugalleria huittinen
8.6.-11.8. 2002


katugalleria huittinen etsiytyy neljännessä näyttelyssään huittisten kauniisiin viljamakasiineihin.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kehitys on kasvattanut maatilojen kokoa ja makasiinit jäivät auttamattomasti pieniksi ja siksi pois käytöstä. näyttelyllä halutaan osoittaa, että makasiinit ovat arvokkaita ja upeita rakennuksia ja soveltuvat edelleen monenlaiseen käyttöön.
5 makasiinia -näyttely esittäytyy huhkolan kartanon makasiinissa (vuodelta 1831), kivirannan kartanon makasiinissä (1925), kuninkaisten vanhainkodin makasiinissa (1941),  kossin tilan makasiinissa (1950-luvulta) sekä lauttakylän koulun luona, loimijoen rannassa olevassa pumppuasemassa (1950-luvulta).

 

 

 

 

 

 

(kuva: lauttakylä-lehti)

kossin makasiiniin helsinkiläinen kuvataiteilija karin widing ja kemiöläinen kuvanveistäjä seija tavasti tekevät installaation, jonka aihe nousee viljasta. teoksen yhden osan materiaalina on käytetty muun muassa aitoa talkion ruisleipää.

 

 

 

 

 

  

(kuva: lauttakylä-lehti)

kuninkaisten makasiiniin on sijoitettu irlannissa työskentelevä kuvataiteilija anna-kaisa laineen ja tamperelaisen sarjakuvataiteiljan vilja takalon teokset. kummankin aihe kumpuaa omasta kodista: laine kertoo sanomansa valokuvin, takalo installaation avulla.

 

 

 

 

 

kivirannan makasiinin taiteilija on turkulainen kuvanveistäjä hannu säilä. hän siirtää rakennukseen sisään ympäröivät maisemat camera obscuralla.

 

 

 

 

 

 

 


(kuva: lauttakylä-lehti)

pumppukopista löytyy hollannissa työskennelleen paula salmelan peilihuone punaisine naisineen.

 

 

 

 

 

huhkolan makasiinin kellariholvien alle on sijoitettu huittislaisten kuvataiteilijoiden minna karrun ja hannu aaltosen pelkistetty teos, jossa itse tila puhuu voimakkaasti.