2003
  etusivulle
 

anneli sipiläinen
3.-21.12. 2003


pelkistettyä, tiivistä, syvää

runsaan vuoden näyttelytauon jälkeen huonegalleria galleriaK avautuu huittisissa uudistuneena uusissa tiloissa. kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa miljöössä vanhan paloaseman talleista ja tornista kunnostetun gallerian avausnäyttelyssä on esillä kuvanveistäjä anneli sipiläisen veistoksia. sipiläisen herkissä, luontoaiheisissa puu- ja pronssiveistoksissa taiteen perusasiat ovat läsnä pelkistetysti, vahvasti.

 

 

 

 

 

 helmi

anneli sipiläinen luonnehtii itseään perinteiseksi kuvanveistäjäksi. niinpä. hän on vahva ammatti-ihminen, joka erilaisten materiaalien ja työtekniikoiden suvereenina taitajana voi keskittyä työssään taiteen sisältöön. hänen taiteensa on pelkistettyä, tiivistä, syvästi ja luonnollisesti kaunista nykytaidetta.
galleriaK:hon anneli sipiläinen on tehnyt ympäristö-luontoaiheisten veistosten näyttelyn. hänen pitkän taiteilijauransa teoksissa ihminen on ollut yksi keskeisimmistä aiheista. galleriaK:n teokset ovat kiehtova jatke aiemmalle.

 


 

 

 

 

 

 

 


 

 auringonvaloa

luonto on teosten päällimmäisin teema, mutta hyvin usein niissä näkyy ihmisen ja luonnon suora suhde ja vuorovaikutus. jo sammaloitunut vanha omenapuu taipuu uuteen muotoon, hahmottuu pesäksi, jossa työkalun työstön jäljet osoittavat ihmisen läsnäolon. tai pronssiin valetussa vehreän vihreäksi patinoidussa kukassa kirkkaat suorat – peittelemättömän selvästi ihmisen tekemät - viillot ilmavoittavat, rajaavat ja rytmittävät terälehtiä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

galleriaK kutsui anneli sipiläisen avausnäyttelyn taiteilijaksi monipuolisen aiemman yhteistyön jatkoksi. sipiläinen on loimijoen sillan kupeella huittisten keskustassa olevan paloaseman vanha ihailija ja löytäjä. hän teki katugalleria huittinen -kesänäyttelyyn muutama vuosi sitten teoksen neljä vuodenaikaa. se sijoittui paloaseman torniin. teoksen neljästä osasta talvi jää torniin pysyväksi, parhaillaankin se hohtaa punaista auringonlaskun väriä kuusen takaa aseman tornin ulkoseinään. (teos poistettu kesällä 2004).